torstai 7. helmikuuta 2013

Kulmaväri

Minulla on luonnostaan vaaleat kulmakarvat, joita olen jo teinivuosista saakka kestovärjännyt itse. Ensimmäiset värjäyskerrat ovat painuneet muistoihin järkyttävistä lopputuloksista, mutta vähitellen opin löytämään itselleni oikean sävyn ja tavan laittaa kulmiani.

Värjään kulmani kuvassa näkyvällä Dependin kulmavärillä sävyssä ruskeanmusta. Tätä kulmaväriä saa ostettua netistä sekä Kicksistä.

Paketissa on sekoitusastia, pieni sekoitus- ja levityspuikko sekä tuubi itse väriä ja pieni pullo vetyperoksidia, joka siis antaa värille sen keston.



Ja itse asiaan: sekoitan astiassa, n. 5 cm väriainetta ja 11 (tarkkaa) tippaa vetyperoksidia, hyvin keskenään. Tämän jälkeen rasvaan kulmien ympärystön (ei saa osua kulmakarvoihin) aqualan-L:llä vanupuikkoa avuksi käyttäen.  Tämä estää värin tarttumista ihoon ja suojaa ihoa vetyperoksidilta.

Alkuvalmistelujen jälkeen päästäänkin sitten levittämään väri kulmiin levityspuikolla. Pyrin jo tässä vaiheessa levittämään värin lopullisen mallin mukaisesti ja poistan hutiosumat sekä muotoilen mallin vanupuikolla. Kannattaa varautua tähän vaiheeseen useammalla vanupuikolla.

Kun kulmat näyttävät mielestäni hyvältä, annan värin vaikuttaa 30-40 minuuttia tai vähemmän, riippuu vähän kuinka kauan olen väkertänyt kulmien kanssa.


Vaikutusajan jälkeen poistan värin Rainbow:n kosteuspyyhkeellä. Niitäkin kuluu puhdistuksessa enemmän kuin yksi kappale. Kosteuspyyhe puhdistaa kestovärin kaikkein helpoimmalla, siisteimmällä, ja parhaalla tavalla sekä on hellävarainen iholle. Kosteuspyyhkeet ovat myös oiva apu sekoitusastian -ja tikun puhdistamisessa.
Kulmakarvat näyttävät yleensä parhaalta vasta parin seuraavan päivän päästä värinlaitosta; ei siis pidä säikähtää, jos väri tuntuu vastalaitettuna liian tummalta tai kulmat liian paksuilta. Tuo ongelma on kuitenkin minulla poistunut löydettyäni nämä puhdistuspyyhkeet tuohon värin poistovaiheeseen.

Kulmakarvojen nyppimisen teen vasta ihan lopuksi, sillä kulmien muoto on helpompi hahmottaa värjäyksen jälkeen. Kulmat pysyvät minulla hyvinä noin pari viikkoa ja värjäyksen uusin n. kk:n välein.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti